Link-uri utile Versiunea in limba romana! English version!
 
Recrutare si selectie de personal Consultanta candidati       inapoi
 
Consultanta candidati
 
    Pentru candidati:

Scrisoarea de intentie este reclama facuta CV-ului Dvs. Este primul lucru pe care il vede un agajator. Ea il determina sau nu pe angajator sa va citeasca CV-ul. De aceea, este foarte important ca aceasta scrisoare sa fie bine structurata, scurta si concisa dar - mai ales - scrisa corect. Ea trebuie sa vizeze direct cerintele angajatorului din anuntul de recrutare si sa contina explicatia Dvs. in legatura cu motivul pentru care considerati ca sunteti exact candidatul cu profilul dorit.


CV-ul trebuie actualizat si adaptat postului pentru care candidati.

Adaptarea se refera la sublinierea in CV a acelor aspecte (educatie, experienta profesionala, cunostinte) care va pot pune in postura de candidat-favorit pentru acel post.


Nu va trimiteti CV-ul la intamplare, doar pentru ca acolo exista un post liber sau pentru ca numele functiei "suna bine".

Incercati sa evaluati cat mai obiectiv daca postul liber vi se potriveste, atat din punct de vedere al pregatirii cat si al experientei sau aptitudinilor Dvs.


Inainte de a va prezenta la interviu incercati sa aflati cat mai multe lucruri despre potentialul angajator: domeniul de activitate in care opereaza, produse si servicii, reputatia angajatorului, siguranta locului de munca.

Prima impresie este importanta. De aceea, fiti punctual la interviu si veniti imbracat decent!

Decenta inseamna pastrarea in limitele normalitatii (corect si curat), fara etalarea unui lux extravagant sau a unei tinute strident avangardiste.

La interviu:
- Zambeste si pastreaza-ti calmul

- Fii clar si concis in exprimare, urmarind logica intrebarilor

- Nu te lasa derutat de intrebarile neasteptate sau confuze; clarifica aspectele confuze si gandeste raspunsurile pe care urmaza sa le dai

- Ramai neutru in aprecieri facute la adresa altor persoane

- Evita sa-ti intrerupi interlocutorul

- Pregateste dinainte cateva intrebari pe care sa le adresezi angajatorului, pentru a-ti clarifica, de exemplu, aspecte legate de responsabilitile postului, de echipa, de compensatii sau de posibilitatile de perfectionare si dezvoltare intr-o firma.

- Nu numai salariul si pachetul de beneficii sunt motivante intr-o relatie de munca, ci si cultura companiei in care va trebui sa va integrati. De aceea, atunci cand mergeti la interviu, observati cu atentie modul in care sunt imbracati ceilalti angajati, asezarea si curatenia birourilor, modalitatile de adresare intre angajati.

- Observati cladirea si zonele invecinate si evaluati posibilitatile de a ajunge la potentialul loc de munca in timpul orelor de varf.


Relatia dintre angajator si candidatii pentru posturile libere este, evident, una de "cerere-oferta". Dar nu trebuie sa uitati ca nu doar angajatorul are ceva de oferit, ci si Dvs.: calitati, experienta, cunostinte de care angajatorul nevoie.

Sfatul consultantului: in orice conditii - pastrati-va verticalitatea!

Veti ramane in baza noastra de date, iar noi va vom contacta atunci cand vor exista posturi disponibile potrivite profilului si calificarii Dvs.

 
home | despre noi | servicii | referinte | harta site | contact
TopBIZ.ro - afaceri de top!
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright 2006 GBP PRO CONSULTING. Toate drepturile rezervate
Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
  GBP PRO CONSULTING pe paginiaurii.ro